Oreo olarak da bilinen Android işletim sisteminin 8.0 sürümü 2017 yılında piyasaya sürüldü. İşte Oreo’nun tüm önemli özelliklerinin bir listesine bakalım ve Android Oreo nedir ? Öğrenelim.
Anroid Oreo ile Gelen Güncellemeler
Android Oreo, akıllı telefonunuz veya tabletiniz için pil yönetimini geliştirir, böylece cihazınızın pil ömrünü uzatabilirsiniz. Bu sürüm, arka planda çalışan iki özelliği sınırlandırarak bu özelliği sağlar, uygulamaların gerçekleştirdiği işlem sayısı ve konum güncelleme sıklığı da oldukça gelişmiştir.
Android 8’in güç tasarrufu özelliklerinin cihazınızdaki etkisini görmek istiyorsanız veya pil kullanımınıza daha yakından bakmak istiyorsanız, pil ayarları menüsü size bütün bilgileri sağlamaktadır.
- Enerji tüketiminizin cihazınızın kullanımına nasıl karşılık geldiğini.
- En çok pil gerektiren uygulamaların listesi.
- Hem uygulama açıkken hem de arka planda çalışırken kaç ayrı uygulama pilinizi tüketir bunları öğrenebilirsiniz.
Otomatik Wi-Fi Etkinleştirme
Android Oreo’daki yeni Wi-Fi Farkındalığı özelliği, başka bir Android cihazının bir Wi-Fi bağlantısına sahip olduğunu ve akıllı telefonunuzda veya tabletinizde geçici bir Wi-Fi ağı oluşturacağını kabul ediyor. Bu özellik, cihazınızın sizinkiyle aynı veri taşıyıcısını kullanmayan başka bir Android cihaza bağlanmasını sağlıyor.
Bluetooth Ses Desteği
Android Oreo, yüksek kaliteli kablosuz Bluetooth kulaklıklar, normal kulaklıklar ve hoparlörlerle uyumludur. Kablosuz ses cihazı, akıllı telefonunuzun veya tabletinizin Sony LDAC veya AptX teknolojisini kullanmasını gerektiriyorsa ve sürüm 8’i kullanıyorsanız, sesler çok daha kaliteli olacaktır.
Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Koruma
Android Oreo sayesinde, ayrı bir kötü amaçlı yazılım koruma uygulaması indirmenizi gerek yoktur . Yeni Vitals uygulaması Oreo ile önceden yüklenmiş olarak gelir ve Vitals’in hangi kötü amaçlı yazılımları izlediğini ve yok ettiğini bulmak için istediğiniz zaman tek bir tık ile giriş yapabilirsiniz.
Bildirim Ayarları
Oreo güncellemesi, aldığınız uygulama bildirimlerini kanallar halinde sınıflandırır. Bu sürüm, en önemli olandan en az önemli olana kadar dört kanaldan birinde bildirimlerinize öncelik verir:
Kişiden Kişiye bildirimler: Bu bildirimler, kısa mesaj ve sosyal ağ uygulamaları aracılığıyla diğerlerinden gelen iletilerdir.
Bu arada: bunlar, hava durumu danışmanlığı gibi fırsatınız olduğunda görüntülemek isteyebileceğiniz daha az önemli bildirimlerdir.
Genel bildirimler: Bunların tümü yukarıdaki üç kanala uymayan bildirimlerdir.
Sürüm 8, bildirim listesinin üst kısmındaki ana kanallarda bildirimleri görüntüler ve bu bildirimler ekranda üç satıra kadar sürebilir. Genel kanal bildirimleri, daha fazla bildirime sahip olduğunuzu gösteren gri bir metin satırında görünür; listedeki bu satıra basarak bunları görüntüleyebilirsiniz.
Tüm uygulamalar bildirim sunmaz, ancak isterseniz Google Play Store’daki veya favori üçüncü taraf Android uygulama mağazanızdaki uygulama açıklamasına göz atın.
Picture-in-Picture
Android Oreo artık resim içinde resim modu sunuyor. Resim içinde resim içinde TV’lerde nasıl çalıştığını biliyorsanız, konsept aynıdır: ana uygulamanızı tüm ekranda ve ikincil bir uygulamayı ekranın alt kısmındaki küçük bir açılır pencerede görüntüleyebilirsiniz. ekranı. Örneğin, ekranın geri kalanında e-postaları okurken açılır pencerede Google Hangouts sohbetinizdeki kişilere her zaman gösterebilirsiniz.
Resim içinde resim özelliğini yalnızca, kullandığınız uygulamanın bir özelliği ise kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için, Android’de resim içinde resim nasıl kullanılır konusunu okuyun.
Bildirim Noktaları
Daha önce bir iPhone veya iPad kullandıysanız, muhtemelen bir simgenin veya uygulama klasörünün yanındaki küçük düğmeleri veya bildirim noktalarını görmüşsünüzdür. Bu noktalar bir sayı içerir ve bir şey yapmak için uygulamayı açmanız gerektiğini söyler. Örneğin, Apple App Store simgesinin yanındaki 4 sayısını içeren kırmızı bir nokta size bu uygulamada dört uygulama güncellemesi yüklemeniz gerektiğini söyler. Bu özelliklerin aynısı artık Anroid Oreo’da mevcuttur.