Dünyanın geldiği noktada internet dünyasına olan ilgi de bir hayli artmıştır. İnternet ile neredeyse her şeyin yönetilebildiği bu çağda web sitesi yönetme işine olan ilgiyi fazlasıyla arttırmıştır. Bu noktada web sitesi açmaya karar veren kişiler, hangi tabanda kuracaklarına karar vermekte zorlanabilmektedir.
Blogger ve WordPress’in kendi içinde artıları ve eksileri bulunmaktadır. En mantıklı seçimi, ikisinin de artılarını ve eksilerini belirleyerek yapabiliriz. Bu soruya cevap bulabilmeniz açısından, iki web sitesi tabanının da sizin için neler içerdiğini derledik.
Blogger’ın Özellikleri
Artı Yönleri :
Blogger’ın üç artı yönünü söyleyebiliriz. Sade bir tasarımı vardır; arka planın karışık olmasını istemiyorsanız iyi bir seçim olur. Karışık olmadığı için işlemlerinizi yaptıktan sonra hemen paylaşabilirsiniz.
Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, blog yapısını sunmaktadır. Bu sebeple de blog tabanını tercih ederek Google tarafından bir adım önde başlayabilirsiniz. SEO uyumu ve Adsense gibi hizmetleri üst seviyede tutmak için Google destekli Blogger’ı tercih edebilirsiniz.
Google tarafından benimsendiği için Blogger tabanlı siteler güvenilirdir. Google’ın kendi sunucuları Blogger sitelerini barındırmaktadır. Böylece siteniz daha korunaklı olmaktadır.
Eksi Yönleri :
Beş nokta ile Blogger’ın eksi yönlerini sayacağız. Alan adı seçiminiz sınırlıdır ve blogspot.com ekini kabul etmeniz gerekir. SEO uyumu, hız ve çeşitli konularda yardımcı eklentiler bulmanız pek mümkün değildir.
Eğer kazanç sağlamak istiyorsanız, buradan sağlayabileceğiniz kazanç sınırlıdır. Buna ek olarak tasarım yönünden de sınırlıdır; birçok Blogger ile aynı tasarımı kullanabilme olasılığınız vardır. Eklenti olmadığı için sorunlara çözüm bulmanız zordur.
WordPress’in Özellikleri
Artı Yönleri :
WordPress, tema ve tasarım yönünden çok zengindir. Ayrıca kullanmak istediğiniz temayı da kendi beğeninize göre düzenleyebilirsiniz. Gelişime açık bir web sitesi tabanıdır. Yüzlerce eklenti mevcut olmasının yanında istediğiniz eklentiyi kurarak sitenizi daha da fazla geliştirebilirsiniz. Reklam vermenin sınırı yoktur. Herhangi bir problem yaşadığınızda destek sağlamanız daha kolaydır.
Eksi Yönleri :
Çok eklenti ve özellik barındırdığı için öğrenmek zaman alır. Temalar ve eklentiler ile ilgili güncellemeler gerekmektedir. Sürekli bakım altında tutmanız gerekmektedir. Temalarınız ve eklentileriniz ücretli olabileceği için masraflı olabilir. WordPress kullanırken, güvenliğinizi sağlamanız çaba gerektirir. Bu sebeple birkaç güvenlik önlemi almanız gerekmektedir.
İsterseniz daha önce yazmış olduğumuz Blogger ve WordPress farklılıkları adlı yazıya ulaşmak için Blogger WordPress Farkı adlı yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Google yıllardır Bloggerı indekslemiyor dostum. WordPress ise beleşini kullanıyorsanız indekslenmeyi unutun. Herşeyi para çevirmiş bu MAVİ BEYAZ logolu emperyaller.
WordPress MAVİ BEYAZ LOGO
Google baş harfi MAVİ arka fon BEYAZ. :))