İçerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress ücretsiz dağıtıldığından dolayımı yoksa en çok geliştirilebilecek ve eklenti çeşitliliği fazlalığından dolayımı çok kullanılır bilemeyiz ama tek sorunumuz vardır ki bu en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinin başında gelenlerden bir tanesi WordPress ‘tir.
Her şeyimiz tamam alan adımızı ve hosting ‘i aldık. Peki sitemizi yönetmek için seçmiş olduğumuz bu içerik yönetim sistemini nasıl kuracağız ? Hadi cPanel ‘den aşağılardan bulduk tıkladık falan ama karşımıza bir sürü seçenek çıkıyor. Ama biz ne yapacağız bilmiyor ki ? derken tamda karşınıza ben çıkıyorum. Korkmayın korkmayın o kadar korkulacak işlemler değil.
WordPress kategorisinde ki bulunan yazılarımın arasına bir seri ekleyerek sizler için adım adım WordPress derslerini işleyeceğim ve bu sayede yeni başlayanlar için WordPress ile alakalı hiç bir derdiniz kalmayacaktır. WordPress kurulumunu yaptıktan sonrasında ise maalesef hiç bir şey bitmemektedir. Üstüne üstelik asıl işte her şey orada başlıyor. Sitenin teması yönetimi falan derken ohoo. Yeni başlayanlar için eğitim derslerimden yararlanarak hepsinin üzerinden gelebilirsiniz ?.
cPanel ‘den WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır ?
En kolay ve zahmetsiz olan WordPress kurma çeşitlerinden biri olan cPanelden WordPress kurma işlemi sakın gözünüzü korkutmasın. Sizler için hazırlamış olduğumuz videoya göz gezdirerek aşağıda ki maddelerden de detaylı açıklamasına ulaşabilirsiniz. Ve bu maddeleri tamamladıktan sonrasında ise başarı ile cPanelden WordPress Kurulumu ‘nu yapmış olacaksınız. Kolay gelsin ?.
- Hosting hizmetini satın almış olduğunuz firma sizlere yollamış olduğu mail ‘de cPanel ‘de kullanılacak olan “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” si yer almaktadır. Size gelen mailde ki bilgilerden yararlanarak yapacağımız ilk işlem “cPanel” ‘e girmektir.
- cPanel ‘ e başarı ile giriş yaptıktan sonrasında ise karşımıza gelen ekrandan WordPress kurmak için en alta inerek açık kaynaklı yazılımlar arasından “WordPress” ‘i bulup üzerine bir kez tıklıyoruz.
- WordPress ‘i bulup üzerine tıkladığımızda bizi otomatik olarak WordPress ‘i yükleme dizinine yollayacaktır. Yüklemeden öncesinde ise karşımıza Özellikler, Genel Bakış, Ekran Görüntüleri, Demo gibi menüleri çıkaracaktır. Bizim bunlarla işimiz olmadığı için “Install Now” a tıklıyoruz.
Buraya kadar herkesin kolaylıkla ve anlaşılabilir bir nokta olan kurma işlemi ise bundan sonra biraz karmaşaya dönüşebiliyor. Bundan sonra ki işlem basamaklarında ise sitenizin genel ayarlarınızı belirlemeye yarayacaktır.
- Script Ayarları başlığı altında ki seçeneklerden ise sitenizin protokol,alan adı ve yükleme dizinini seçebilirsiniz.
- Site Settings başlığı altında sitenizin İsmi ve Açıklamasını girmenize imkan sağlamaktadır. Bunu şimdi girebileceğiniz gibi daha sonrada düzenleme yapmanıza WordPress izin vermektedir.
- Admin Account başlığı altında ise sitenizin yönetim paneline giriş yapar iken kullanacağınız admin bilgileri ve şifresini içermektedir. Birde buna ek olarak admin için gerekli olan e-mail adresidir. (Video 02.22-02.43)
- Choose Langue başlığı altında ise yönetim panelinin hangi dil olacağını seçebilirsiniz. (Video 02.43-02.45)
- Advanced Option başlığı altına gelerek ise yapmamız gereken bazı önemli işlem basamakları bulunmaktadır. Buradan veritabanı adı gibi bilgiler ve bizim WordPress sürümünü ve WordPress içerik yönetim sistemine kurmuş olduğumuz her eklentinin güncelleme almalarını otomatik olarak sağlamak için atacağımız bir kaç tik bulunmaktadır.
- Son başlık olarak Select Theme ‘ya tıklayarak oluşturmuş olacağımız internet sitesi için bir tema seçmemizi istemektedir.
İnce ayarlarımızı ayarladıktan sonrasında ise korkmayın artık işlem bu kadar ?. Rahatlıkla en altta bulunan “Yükle” düğmesine basarak cPanelden WordPress Kurulumu işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Daha sonrasında ise sitenizin yönetici paneline site adınızdan sonra “/wp-admin” ekleyerek ulaşabilirsiniz ve WordPress içerik yönetim sistemini yüklerken ki oluşturmuş olduğunuz admin kullanıcı hesabı bilgileri ile giriş yapabilirsiniz. Tebrik ederim bu kadar adımı başarı ile halledip cPanelden WordPress Kurma işlem basamaklarını başarı ile gerçekleştirdiniz ??.
Sektöre atılan çoğu yeni girişimci wordpress kurarken hatayla karşılaşıyor. Sizde basit yoldan kurmayı anlatmışsını. Tebrik ederim.