Dijital Tehlike Momo İçin Harekete Geçildi!

Ebeveynler tarafından çocuklarının telefon, bilgisayar veya diğer cihazlarda geçirdiği zamanları takip etmek oldukça zordur. Teknolojinin ilerlemesiyle sürekli internette çocuklar için yeni tehlikeler ortaya çıkıyor. Şu anda ebeveynlerin korkulu rüyası haline gelen Momo ciddi bir konu ve önlem alınması gereken bir konudur.

 

İnsanların ne yapacağı konusunda bir fikri olmadığından konuya Cumhurbaşkanlığı el atmış durumda. Daha önce insanları intihara sürükleyen Mavi Balina`ya her kişi kendi bir çözüm üretmişti. O belayı başlarından def eden ebeveynlerin başı şimdi Momo ile dertte. Cumhurbaşkanlığı tarafından, Momo tehlikesine karşı çocuklarımızı nasıl koruyacağımıza dair bir bildiri yayınlandı. İşte o bildiride yer alan maddeler.

 

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yayınlanan Bildiride Yer Alan Maddeler

 

  • Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Özellikle video içerikli sitelerde bulunan hassas içerik filtrelerini aktifleştirin. Çocuğunuza verdiğiniz bütün cihazlarda bunun kontrolünü gerçekleştirin.

 

  • Tanımadığı kişilerden ve özellikle Japonya (+81), Kolombiya (+52) ve Meksika (+57) ülkelerinden gelen mesaj isteklerini kabul etmeyin. Çocuklarınızı bu mesaj hakkında bilgilendirin.

 

  • Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Sık kullanılan sosyal medya platformlarında tanımadıkları kişiler ve anonim hesaplar ile iletişimde olmasını engelleyin.

 

  • Çocuklarınızın kullandığı internet erişimi olan tüm cihazlarınızda ebeveyn koruması kullanın gezinme geçmişini saklayarak periyodik olarak kontrol edin.

 

  • Çocuklarınızın internette yaptığı aramalar sonucunda birçok zararlı içerik ile karşılaşabilirler. Daima kontrollü bir internet gezintisi hedefleyin.

 

  • Daima lisanslı ve güvenilir kaynaklardan internet erişimi sağlayın. Sosyal medyada karşılaştığınız reklam bağlantılarına tıklarken dikkat edin.

 

  • Sosyal medya üzerinden gelen oyun isteklerini geri çevirin. Çocuklarınızın internet ortamında oynadığı oyunlardaki arkadaşlık edinmelerini kontrol edin.

 

  • Özellikle bu şekilde ortaya çıkan siber zorbalıklarda insan faktörü çok önemlidir. Asılsız haberler ile insanları suistimal etmeyin. Kaynağını bilmediği haberleri paylaşarak meşrulaşmasına destek olmayın.

 

 

Bu bildiri, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanmıştır.


] }

Yorum yapın