Kapat
kaybolan veya calinan whatsapp kapatma
Nasıl Yapılır? 34 0

Kaybolan Veya Çalınan Telefonda WhatsApp Kapatma

Akıllı telefonlarımız, kişisel verilerimizi, dijital cüzdanlarımızı, fotoğraflarımızı ve e-postalarımızı içerdikleri için son derece önemlidir.

Sosyal medyanın ilerlemesiyle birlikte kişisel veriler daha da önemli hale gelmiş durumdadır. Telefonunuz kaybolduğunda malınıza zarar gelmesinden ziyade, telefonun eline geçiren kişinin telefonunuzda bulunan kişisel verilere ulaşabileceği düşüncesi daha üzücüdür. Bu durumlardan bir tanesi de WhatsApp konuşmaları, medyasıdır diyebiliriz. Kaybolan veya çalınan bir telefonda, en çok kullanılan iletişim aracı olan WhatsApp verilerine kötü niyetli kişilerin ulaşımını engelleyebilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda, kaybolan veya çalınan telefonda WhatsApp kapatma işleminin nasıl yapılabileceği hakkında bilgi vereceğiz.

calinan telefonda whatsapp kapatma - Kaybolan Veya Çalınan Telefonda WhatsApp Kapatma

Kaybolan Veya Çalınan Telefonda WhatsApp Kapatma

Aşağıdaki işlemleri yaparak, çalınan telefonda WhatsApp kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Sim kartınızı kilitleyin. Sim kartınızı kilitlemek için en kısa sürede mobil servis sağlayıcısıyla iletişime geçerek bilgilendirme yapmanız gerekmektedir. Bu yapılması gereken en önemli şeydir. Sim kartınızı iptal ettirdiğinizde, WhatsApp`ı kullanmak isteyen kişi SMS doğrulaması yapması gerekeceğinden dolayı, WhatsApp`ı kullanamayacaktır.
  • Aynı numaraya sahip, yeni bir sim kart alın. Yeni sim kartınızı aldığınızda, WhatsApp`ınızı farklı bir cihazda etkin hale getirebilirsiniz.
  • Sim kart değiştirmek bu kadar önemli mi diye düşünebilirsiniz. Evet, önemlidir. Çünkü, WhatsApp Wi-Fi ile çalıştığı için, telefonu eline geçiren bir kişi kullanmaya devam edebilir.
  • WhatsApp yardım hattına e-posta gönderin. Burada yazıldığı gibi, telefon numaranızı yazın ve WhatsApp yardım hattına (support@whatsapp.com) “Lütfen hesabımı devre dışı bırakın” yazarak bir mail gönderin.

 

Hesap Devre Dışı Bırakılınca Ne Olur?

  • Hesap tamamen silinmez.
  • Kişileriniz profilinizi yine de görebilir.
  • Kişileriniz sizi 30 gün süreyle beklemede kalacak olan ileti gönderebilir.
  • Hesabınız silinmeden önce yeniden etkinleştirilirse, yeni telefonunuzda bekleyen mesajlar alır ve yine grup sohbetinizde kalırsınız.
  • Hesabınızı 30 gün içinde etkinleştirmezseniz, hesabınız tamamen silinecektir.

 


Cengizhan Kuyrukcu {CengizhanKuyrukcu}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir