2020 En Çok Kullanılan 8 Mobil Mesajlaşma Uygulaması

En çok kullanılan mobil mesajlaşma araçları şöyledir:

  1. Whatsapp
  2. Facebook Messenger
  3. Snapchat
  4. Line
  5. Viber
  6. Skype
  7. Telegram
  8. Google Allo

Whatsapp

whatsapp

2009 yılından beri kullanılan Whatsapp, 1.5 milyar kullanıcıya sahiptir. Dünya’da en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, kolay kullanımı ile öncelikli tercih sebebidir. Anlık olarak mesaj, fotoğraf, video, belge gönderme imkanı sağlaması, uygulamanın zirvede kalmasını sağlamıştır. Görüntülü görüşmede sunduğu kalite de Whatsapp’ın avantajları arasında gösteriliyor. Ücretsiz olarak sunulan Whatsapp, grup kurma ve toplu mesaj atabilme özellikleriyle de bir adım öne çıkıyor.

Facebook Messenger

Dünya’da en çok kullanıcıya sahip sosyal medya aracı olan Facebook’un mesajlaşma aracı olan Messenger, tüm üyeleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Facebook arkadaşlarınızın yanı sıra rehberinizde kayıtlı numaralarla da mesajlaşma imkanı sağlaması en büyük avantajı. Görüntülü ve yazılı görüşmenin yanında birçok belgenizi de uygulama ile gönderebilirsiniz.

Snapchat

Özellikle gençler tarafından tercih edilen uygulamadır. Android ve IOS için uygulama sunan Snapchat, belirli bir süre hikaye paylaşma özelliği sunuyor. Ülkemizde de gençler tarafından sık kullanılan uygulama yaygın mesajlaşma araçlarından biri olmasına rağmen sunduğu özellikler bakımında orta ve üst yaş grubuna hitap etmiyor.

Line

line

Sesli ve görüntülü görüşmek isteyenler için en iyi mobil mesajlaşma uygulaması alternatiflerinden biri olan Line, 200 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Mesajlaşma içerisinde sunduğu binlerce Sticker, görüşmeleri eğlenceli hale getirmektedir.

Viber ile Mesajlaşma

Ülkemizde çok tercih edilmese de Dünya genelinde 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Viber, sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunan bir mesaj gönderme uygulamasıdır. Grup görüşmeleri imkanı da tanıyan uygulama, sunduğu hızlı ve kaliteli mesaj gönderme hizmetiyle tercih edilebilirler listesinde yer alıyor.

Skype

15 yıldan fazladır hizmet sunan Skype, Dünya’nın en çok tercih edilen video görüşme uygulamalarından biridir. Hem bilgisayar hem de mobilde kullanılabilen uygulama, özellikle ticari hayatta faaliyet gösteren kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Hızlı iletileşme ve kaliteli video görüşme imkanı tanıyan Skype, geçtiğimiz yıllarda Microsoft tarafından satın alınmıştır; özelliklerinde ciddi gelişim göstermiştir.

Telegram

Telegram’ın diğer mobil mesajlaşma uygulamaları ile farkı Dünya’nın en güvenilir uygulaması olmasıdır. Kullandığı şifreleme yöntemi sebebiyle sağladığı güvenlik Telegram’ın milyonlarca kişi tarafından kullanılmasını sağlamaktadır.

Google Allo ile Mesajlaşma

Google Allo, ülkemizde çok yaygınlaşmadı; fakat Dünya genelinde birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Uygulamanın sunduğu en önemli özellik, akıllı yanıt desteği sunmasıdır. Sadece tek dokunuşla size gelen mesajları cevaplayabilirsiniz.


] }

Yorum yapın