Ddos Saldırısı Nedir? Nasıl Yapılır? ve Nasıl Korunulur?

Ddos Saldırısı Nedir? Nasıl Yapılır? ve Nasıl Korunulur?

Zararlı yazılımlar, Ddos saldırı virüsünü taşıyabilmektedir. Bunun diğer örneklerine gelecek olursak, siber suç tarihinde oldukça sık bir şekilde yaşanmıştır. Vurgun yapanlardan birisi de, MyDoom virüsüdür ve bu virüs adını tarihe yazdırmıştır. MyDoom virüsüne ek olarak Stacheldraht virüsü de DDoS yazılımının bir çeşit örneği olarak tarih tarafından bilinmektedir. Bu araç ile saldırganların sunuculara bağlanmak üzere istemci bir çeşit yazılım kullanmakta olduğu DDoS saldırısını oldukça kolaylaştırmakta olan katmanlı bir yapı ile çalışmaktaydı. Bugün ise, DDoS ataklar amacı ile Smurfs, Pings of Death veya Smurfs gibi çeşitli trojen yazılımları tercih edilmektedir. Bu programlar eskilerinden çok daha hızlı bir şekilde yayılmaktalar ve oldukça tehlikeliler.

 

Ddos Saldirisi Engelleme

 

DDoS Botları, Yani Kurbanları

Hackerlar, yani kötü niyetli kişiler bu gibi programları öncelerden hacklemiş oldukları web sitelerine yüklüyorlar ve sunucuları manipüle ediyorlar. Bu programları, taşıyıcı olarak seçmiş oldukları P2P altyapılarını kullanarak yapmaktalar. DDoS yapmayı hedefleyen küçük gruplar yetkilerini ellerinde tutmuş oluyorlar. Bu sayede, sitelere veri gönderme amacı ile istedikleri her türlü saldırıyı gerçekleştirebilme yetkisine sahip oluyorlar. Bu gibi saldırıları günümüzde yüzlerce bilgisayarı ele geçirerek de yapabiliyorlar. DDoS saldırısı ile bir bilgisayar bir siteye zarar veremiyorken hackerlar yüzlerce bilgisayarı ele geçirerek bu bilgisayarlara tek bir komut yolluyorlar ve siteleri devre dışı bırakıyorlar.

 

DDoS Mantığı Nedir?

DDoS kullanılmakta olan saldırganların bu gibi yöntemleri tercih etmelerinin bir çok avantajı vardır. Bu avantajlardan ilki ve en önemlisi yüzlerce makinenin bir cihaza göre çok daha yüklü miktarda bir salşdırı trafiğini oluşturmakta olmasıdır. Avantajı çoklu saldırı bilgisayarlarını kapatmanın tek bir saldırı cihazını kapatmaya göre oldukça imkansız olmasından kaynaklıdır. DDoS sisteminin ana prensibi budur. Asla unutmamalısınız ki, DDoS saldırılarına karşı bazı web siteler DDoS Protection başlığı altında profesyonel anlamda korumalar sağlayabilmekteler. Bu saldırı metodlarını oldukça sık kullanmalarından da korunabilmek için web sitesi alacaksanız eğer, DDoS korumalı siteler almalısınız.


] }

Yorum yapın