Google Aramalarda Kullanıcı Yorumları Özelliği

Google, yapılan aramalarda, başkaları tarafından yorum yapmaya izin verecek bir sistem geliştirmek için kolları sıvadı.

Bu özellik henüz yayınlamamış olsa bile, Search Engine Journal tarafından, nasıl çalışacağı ve ne işe yarayacağı geçtiğimiz günlerde resmi şekilde duyuruldu.

 

Google Aramalarda Yorum Yazılabilecek.

Bu özellikle, kullanıcılar yorum yapabilecek, başkasının yorumunu beğenebilecek veya beğenmeme seçeneklerini kullanabilecektir. Bu yapılan seçeneklere göre planlanan şu olmalı diye düşünüyoruz; İnsanlar yaptıkları aramanın içeriğini, siteye girmeden olumlu veya olumsuz bir şekilde yorumlayabilecek, arama sonuçlarına ulaşabileceğini yorumlardan anlayabileceklerdir. Bu da zamandan tasarruf elde etmeyi sağlayacaktır.

Bunların dışında, yapılan her yorum gösterilemeyebilir. Burada devreye Google politikaları girecek. Bir kişinin yorum yapabilmesi için, Google hesabının olması gerekmektedir.

Açıklamanın sonunda şu bilgi yer almaktadır; “Yorumlar herkese açık olacaktır. Herkes yazdıklarınızı görebilir. Yazdığınız yorumda adınız gözükecek, yorumlar anonim bir şekilde yapılmayacaktır. Kullanıcılar yaptıkları yorumları silebileceklerdir.” Bilgilerine yer verildi.

 

Yorumlar Sitemize Ne Katabilir.

Eğer, Google arama sonuçlarına yorum ekleme özelliği getirilirse, bu demek oluyor ki çöp siteler artık temizlenecektir. Bu işe emek vererek yapanlar, doğru ve dürüst olanlar, özgün yazı yazanlar hak ettiği değeri bulabilecek diye düşünüyoruz.

Aramalarda hepimizin yaptığı şey, en çok yorum alan, en iyi yorumları alanı her zaman üst sıralarda olacak şekilde listeleme yaparız. Bu da bize en iyisini bulmak için verilen bir fırsattır aslında. Sitenizin aldığı yorumlar, sitenizin içeriğiyle doğru orantılı olacağından, buda sitenizin hitini belirleyen, kalitesini belirleyen bir unsur olacaktır. Hatta yorumlama sistemi en önemli unsur olacak diyebiliriz.

 

Yorumlarda Dürüst Olabilecek miyiz?

Bizler her şey de olduğu gibi, bu işte de bir yolunu bulup, bu işinde hilesini bulacağız gibime geliyor. Nasıl ki, gelen her bir kuralın hilesini buluyorsak, örnek vermek gerekirse YouTube diyebilirim. YouTube para kazanma özelliği getirdikten sonra, 1000 abone, 4.000 saat izlenme gibi bazı kriterler koydu. Biz ne yaptık? Gerçek olmayan abone ve izlenme satarak, bunun bir hilesini bulduk. Bu yorumlama özelliğinde umudumuz böyle bir şeyin olmaması. Fakat düşüncem o dur ki, Şu an çoğu kişi çalışmalara başlamıştır.


] }

Yorum yapın