Kernel Nedir? | Android İşletim Sistemi

Kernel telefonunuza ROM yükleyeceğimiz zaman karşımıza çıksa bile sadece Android işletim sistemine özgü bir terim olmamakla beraberinde bütün işletim sistemleri için geçerliliği olan bir terimdir.

Genel olarak Kernel, bellek yönetimi, süreç ve görev yönetimi ve disk yönetiminden sorumludur. Çekirdek olarak da bilinen, sistem donanımını uygulama yazılımına bağlar. Her işletim sisteminin bir çekirdeği vardır. Örneğin, Linux çekirdeği Linux, FreeBSD, Android ve diğerleri dahil birçok işletim sistemi tarafından kullanılır.

Çekirdek, disk yönetimi, bellek yönetimi, görev yönetimi gibi düşük düzeyli görevlerden sorumludur. Kullanıcı ve sistemin donanım bileşenleri arasında bir arayüz sağlar. Bir işlem çekirdeğe istekte bulunduğunda, buna sistem çağrısı denir.

Bir çekirdek, ayrı bir bellek alanı olan korumalı bir çekirdek alanı ile sağlanır ve bu alana diğer uygulama programları tarafından erişilemez. Böylece, çekirdek kodu bu korumalı çekirdek alanına yüklenir. Bunun dışında, diğer uygulamalar tarafından kullanılan belleğe kullanıcı alanı denir. Bunlar bellekte iki farklı alan olduğundan, aralarındaki iletişim biraz daha yavaştır.

Bilgisayar ‘da Kernel Nedir?

Çekirdek, bilgisayarda yazılım (software) ve donanım (hardware) arasındaki bağlantıyı sağlayan ara birime verilen isimdir. Çekirdeğin görevleri arasında sistemin kaynaklarını yönetmeyi de kapsamaktadır. İşletim sistemi çalışırken sistemdeki temel işlemler arasındaki iletişimi kurarak işlemci yönetimi, bellek yönetimi işlemleri gibi daha pek çok işlemin yürütülmesinde ve işlemlerin paylaşılmasında görev alır.

 

 

Android ‘te Kernel Nedir?

Cihazda bulunan bir yazılım, cihazın bir donanımını harekete geçirmeye ihtiyaç duyarsa bu isteğini işletim sistemi çekirdeğe gönderir. Bu ihtiyaç ise cihazın sesini kısma, ekran parlaklığını değiştirme, tasarruf moduna almak gibi aklınıza gelebilecek her şey olabilir. Kernel işlemi,  ROM’lar kadar bilinmez, ancak cihazınıza özellikle pil ömrü ve performans açısından çok şey yapabilir, ancak cihazınıza ek işlevler ekleyebilir. İşte yeni bir çekirdek seçerken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler.

 

Kernellerin desteklediği ölçüde işlemci, disk performansı ve batarya kullanımlarını etkileyen, uygun ayarlar yapıldığı sürecinde oldukça uzun akıcı kullanım ve batarya süresi sağlanabilecek ayarlamalardır. Tamamı ile Kernellerle ilgilidir ve ROOT yetkisine sahip cihazlarda yeni bir Kernel yükleyebilirsiniz.


] }

Yorum yapın