PHP For ve Foreach Döngüsü

Her bir programlama dilinde olmazsa olmazlarında olan döngüler bulunmaktadır. Biz yaptıracağımız bazı işlemleri bu döngüler sayesinde yaptırmaktayız. PHP for döngüsü ve PHP foreach döngüsü sayesinde çeşitli işlemleri yaptırmamıza olanak sağlamaktadır.

 

Diğer dillerden hiç bir farkı olmayan for döngüsü ve diziler için kullanmış olduğumuz foreach döngüsü neredeyse hiç bir farklılık göstermez. Sadece tek değişiklik ise bizleri karşılayacak olan söz dizimi kuralıdır. Bunun haricinde ise diğer bir çok farklı programlama dilinde öğrendiğimiz bu döngülerin ne iş yaptığı birebir tamamen aynıdır.

 

 

PHP For Döngüsü

PHP for döngüsü oluşturacağımız zaman ve for döngüsü sayesinde bir şeyler yaptırmak istiyor isek aslına bakarsanız söz dizimi oldukça kolaydır. Oldukça kolay olan bu söz diziminde ise hiç bir farklılık olmadan gerekli döngü koşullarını belirleyip döngüyü kolayca çalıştırabilirsiniz.

 

for($a=0;$a<10;$a++)

{

echo "Benim sayım $a 'dır <br>";

}

 

Yukarıda yer alan PHP for döngüsü örneklerinde ise temel olarak for döngüsü oluşturup a değişkenini 0 dan başlatıp 9 ‘a kadar dönmesini sağlıyoruz. Her bir döndüğü zaman ise aşağıda yer alan echo etiketi ile “Benim sayım” yazdırmasını sağlayıp HTML ‘den hatırlayacağımız <br> etiketi ile bir alt satıra yazmasını sağlamış bulunuyoruz. Bu sayede a değişkenini echo etiketinin içinde kullanarak döngünün kaçıncı basamakta olduğunu da yazdırmış olacağız.

 

 

PHP Foreach Döngüsü

Bu döngü çeşidini de az çok diğer bir çok programlama dilinden sadece ve sadece dizilerde kullanılan bir döngü çeşidi olarak hatırlayabilmek mümkündür. Bizim bu döngü çeşidimiz ise bizlere sadece ve sadece dizide yer alan değerleri bir değişkene atayabilmek için geçerli olacaktır.

 

$araba= array("Volvo", "Mercedes", "Ford");

foreach($araba as $cars)

{

echo "$cars <br>";

}

 

Yukarıda yer alan PHP Foreach örneklerinde ise görmüş olduğumuz şekilde önce ki derslerimizden dizinin nasıl tanımlanması gerektiği kuralını az çok hepimiz biliyoruz. Bir dizi tanımladıktan sonrasında foreach döngüsü açarak öncelikli olarak dizinin ismini yazıp ardından as etiketini kullanarak başka bir değişkenin içine dizi içinde olan değerlerin hepsini atıyoruz. Hepsini atadıktan sonrasında ise artık yazdırmak istediğimizde kullanmamız gereken değişken bizlerin o yeni tanımlamış olduğu değişken olması gerekmektedir. Bu döngü çeşidini ise eğer diziler ile bir şeyler yapmaya kalktığımızda kullanmamız gereken döngü çeşidi olarak karşımıza gelmektedir.


] }

Yorum yapın