Şifreli Virüsler Nedir? Nasıl Şifrelenirler?

Şifreli Virüsler Nedir? Nasıl Şifrelenirler?

Günden güne antivirüs yazılımlarının çeşitli fonksiyonlara sahip olarak gelişmeleri ile birlikte virüsler de çeşitli fonksiyonlara sahip olarak gelişmektedir. Her geçen gün gelişen virüsler antivirüs yazılımlarını daha üstün yöntemler ile atlatabilir. Nedir bu daha üstün yöntemler? Kötü niyetli kişiler yani hackerlar son sistem programlar ile artık oluşturdukları virüsleri şifreliyor. Virüslerin yapılarını şifreleyerek antivirüs programlarının bu virüsleri tanıyamamalarını sağlıyorlar. Bu sayede anti virüs yazılımlarına hiçbir şekilde takılmadan virüsler işlevlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca bu şifreli virüsler de FUD ve UD olarak ayrılmaktalar.

 

FUD ve UD Virüsler Nedir?

FUD virüsleri, asla hiçbir antivirüs program tarafından tanınmayan virüs çeşitleridir. UD virüsler ise piyasada bulunan yaygın olarak kullanılan 35 antivirüs programından biri veya bir kaçına yakalanabilen virüslerdir. Her iki çeşidi de son derece tehlikelidir. Bu virüsler bilgisayarınıza bulaştığı zaman antivirüs programınızın veri tabanı ne kadar güncel olursa olsun ve ne kadar profesyonel çalışıyorsa çalışsın sisteminizde işlevlerini rahatlıkla güvenlik yazılımına yakalanmadan sürdürebilirler. Bazı kullanıcılar bir dosyayı indirmeden önce virüs total ve benzeri sitelere taratmaktadır ve bu sitelerden çıkan sonuçlara güvenerek bu dosyaları çalıştırıyorlar. Halbuki çalıştırdıkları bu dosyalar da virüs olma ihtimali son derece yüksektir. Bu nedenle şifreli virüslere karşı önlemlerin alınması çok önem arz etmektedir.

 

Şifreli Virüslere Karşı Önlem Nasıl Alınır?

Şifreli virüslere karşı önlemlerinizi profesyonel anlamda almak istiyorsanız yapabileceğiniz birçok şey mevcut. Bunlardan ilki bilinçli olmanızdır. Sonrasında indirdiğiniz programların dijital imzalarının olup olmadığını kesinlikle kontrol etmeniz gerekli. Dijital imzaya sahip olmayan yazılımlara asla güvenmemelisiniz. Bir diğer alabileceğiniz önlem ise HİPS programları kullanmak olacaktır. Bu güvenlik programları sisteminizde çalıştırdığınız yazılımları özel ortamda kontrol ederler ve davranışsal olarak analiz ederler. Yani virüs mü değil mi diye imza sorgulaması yapmak yerine dosyanın ne yaptığına bakarlar eğer virüs işlemleri yapıyorsa örneğin kendisini başlangıca eklemek veya çeşitli yerlere kopyalamak gibi ona göre önlemlerini profesyonel anlamda alırlar ve sizlerde korunmuş olursunuz.


] }

“Şifreli Virüsler Nedir? Nasıl Şifrelenirler?” üzerine 3 yorum

  1. Youtubede bir videoda görmüştüm şifreli virüslerin oldugunu hemen araştırmaya başladım ve yeterli bilgiyi yazınızda öğrendim

    Cevapla

Yorum yapın