Webmasterlar İçin Google Chrome Eklentileri

Diğer tarayıcıların yanı sıra Google Chrome ile birçok kullanıcı yararlı eklentilere ulaşabilmektedir. Özellikle webmasterların hayatını kolaylaştıran Chrome eklentileri, tasarımlarını geliştirmeleri, test etmeleri ve diğer tasarımlardan yararlanılmasını mümkün kılmaktadır.

 

Eklentiler sayesinde bir siteyi analiz etmek, sıralamasına bakmak ve çeşitli işlemleri yapabilmenize imkan sağlamaktadır. Bu sayede webmaster iseniz bu eklentiler sayesinde işinizi kolaylaştırarak analizleri ve diğer farklı durumları çabucak yapabilmenize olanak sağlayarak sizlere zaman ve hız kazandıracaktır. Bundan da en önemlisi ise çeşitli yerlere girip link kopyala yapıştırma ile uğraşmadan tıklamalar sayesinde ulaşabilecek duruma geleceksiniz.

 

[accordion] [accordion_content title=”#1 Window Resizer” icon=”” active=”active”]Window Resizer ile Google Chrome’la tasarladığınız web sitesini her cihazda test ederek, farklı boyutlarda nasıl göründüğünü öğrenebilirsiniz.[/accordion_content][accordion_content title=”#2 ColorZilla” icon=”” active=”active”]Webmasterların beğendikleri rengi seçerek, bu rengin HTML kodunu oluşturmasına yaramaktadır ve kendi renk paletinizi de bu eklenti ile oluşturabilmektesiniz.[/accordion_content][accordion_content title=”#3 Responsive Web Design Tester” icon=”” active=”active”]Bu eklenti ile Google Chrome üzerinden tasarladığınız sitenin diğer cihazlarda nasıl çalıştığını test edebilmektesiniz.[/accordion_content][accordion_content title=”#4 Tape” icon=”” active=”active”]Google Chrome Tape eklentisi ile tasarladığınız sayfa düzenindeki elemanların boyutunu tek tek ölçmek yerine, sayfaya eklediğiniz klavuzlar yerleştirip, cetvel yardımı ile ölçebilmektesiniz. Bu sayede tasarımlarınızın boyutunu belirlemek daha kolay olacaktır.[/accordion_content][accordion_content title=”#5 Page Ruler” icon=”” active=”active”]Bu eklenti sayesinde web sitesindeki piksel boyutlarını ve pozisyonlarını cetvelle kullanabilmektesiniz.[/accordion_content][accordion_content title=”#6 Dimensions” icon=”” active=”active”]Dimensions, tasarım yaparken ekran boyutları hakkında size bilgi vermektedir.[/accordion_content][accordion_content title=”#7 TypeWonder” icon=”” active=”active”]TypeWonder eklentisi, web sitesindeki font seçimini istediğiniz gibi yapabilmenizi sağlamaktadır. Ek olarak tasarladığınız sitenin ön izlemesini de yapabilmenize imkan vermektedir.[/accordion_content][accordion_content title=”#8 Corporate Ipsum” icon=”” active=”active”]Corporate Ipsum eklentisi, web siteniz henüz taslak halinde iken, içeriğin görünümünü Lorem Ipsum yani basmakalıp cümleler ile oluşturur. Fakat, bu süreç içinde sitenizin yapım aşamasında olduğu ziyaretçiler tarafından anlaşılmaktadır. Bu eklenti ile sayfanın içeriğini mantıklı cümlelerle doldurabilmektesiniz. İçerikleri 500 kelimeye kadar eklemeniz mümkündür.[/accordion_content][accordion_content title=”#9 45 to 75″ icon=”” active=”active”]45 to 75 eklentisi ile seçtiğiniz sözcükler ya da cümlelerin kaç karakter olduğunu bulabilmektesiniz. Oldukça kullanışlı ve pratiktir. Bu sayede başlık, alt açıklama, SEO başlıkları ve açıklamalarının karakter sayısını öğrenerek, kritik olduğu bölümlerde düzeltme yapabilmektesiniz.[/accordion_content][accordion_content title=”#10 FireBug” icon=”” active=”active”]FireBug eklentisi, webmasterların site içindeki kodlama hatalarını bulmalarına ve bu hataları direkt olarak görüntüleyerek düzeltmesini sağlamaktadır. CSS, Java ve HTML düzeltmelerini bu eklenti ile yapabilmektesiniz.[/accordion_content] [/accordion]

 

Yukarıda yer alan eklentileri Google Chrome ‘ın sunmuş olduğu eklenti mağazası sayesinde kurup etkinleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kurduktan sonrasında ise işinizi bir nebze daha olsa kolaylaştıracak olan bu eklentiler sayesinde vaktinizi hıza dönüştürerek gerekli testleri analizleri yaparken daha kısa süre kayıp edeceksiniz.


] }

Yorum yapın