Tarihin en büyük bilim adamları, insan hayatını kolaylaştıran ve insan hayatına anlam vermemizi sağlayan önemli gelişmelere ışık tutmayı başarmışlardır. Yaşadıkları tarihten yüzyıllar geçmiş olsa bile her zaman önemini koruyan nitelikli işlere imza atmışlardır. Gelecek için de yeni kapılar açan bilimsel gelişmeleri ortaya koyan bilim insanları, insanlığın dünyaya bakış açısını değiştiren buluşlarıyla da en büyük bilim insanları olarak anılmaya devam edilmiştir.
Isaac Newton ve Kütle Çekim Yasası
Kütle çekim yasasını bulan Isaac Newton, gelmiş geçmiş en büyük bilim insanları arasında yer almaktadır. Hastalıklarla geçen çocukluk yıllarında büyük kayıplarla karşılaşmasına rağmen hiçbir zaman pes etmeden çalışmaya devam eden Isaac Newton, yerçekimi kuramını keşfetmiştir. Bu kuramla birlikte insanlık, bilim tarihinde yeni bir viraj almıştır. Çünkü yerçekimi kuramının bulunmasıyla birçok bilim dalı da bu denklemden beslenmiştir.
Michael Faraday ve Elektromanyetik İndükleme Yasası
Elektromanyetik indükleme yasasını bulan Michael Faraday; kilisede öğrendiği okuma, yazma ve biraz da hesap bilgisi dışında hiçbir eğitim almadan bilim dünyasına adını altın harflerle yazdıran ünlü bilim insanları arasında yer almaktadır. Ailesinin geçim kaynağını sağlayan tek evlat olmasının yanı sıra bir yandan çalışırken bir yandan da büyük sabırla yaptığı basit düzenekli elektrostatik bir üreteç ona yepyeni bir dünyanın kapılarını açmıştır. İngiltere’de bilim dünyasına verdiği katkılardan dolayı kraliyet nişanını almış ve yıllar sonra Tesla’ya ilham kaynağı olmuştur.
Ayrıca Facebook’a alternatif sosyal medya araçları bilgilerine bakabilirsiniz.
Daniel Bernoulli ve Hidrodinamik Basınç Yasası
Hidrodinamik basınç yasasını bulan Daniel Bernoulli, bu muhteşem keşfi dönemin önde gelen bilim insanlarının etkisinde oldukça zor şartlar altında bilim dünyasına kazandırmayı başarmıştır. Kendi kendini eğiten Bernoulli, diferansiyel denklem çözümüyle adını duyursa da esas ününü Bernouilli İlkesi ile kazanmıştır. Önemi yaşadığı dönemden yıllar sonra anlaşılan bu yasa halen günümüzde akışkanlar mekaniği olarak akademilerde okutulmaya devam edilmektedir.
Rudolf Clausius ve Termodinamiğin 2. Yasası
Termodinamiğin 2. yasasını bulan Rudolf Classius, iç savaşlar, toplumsal buhran, işgaller ve ekonomik krizlerle dolu bir dönemde çocukluk geçirmesine rağmen bilim ve kimyaya olan tutkusunu asla kaybetmemiştir. Hayatı boyunca pek çok farklı iş deneyen bu bilim insanı, kitaplara duyduğu ilgiyle basit deneylere girişmeye başladı. Toplumsal baskılara karşı sabırla kendisini bilime adayan Rudolf Classius günümüzde çoğu bilimsel denklemi doğrudan etkileyen Termodinamiğin 2. yasasını bulmuştur.
Albert Einstein ve Özel Görelilik Yasası
Özel görelilik yasasını ulan Albert Einstein, küçüklüğünden beri ailevi sorunlar yaşamış, kötü bir evlilik yapmış ve Nazi baskısının altında zor zamanlar geçirmiştir. Zürih Akademisi’nden atıldıktan sonra posta memuru olarak çalışmaya başlayan Einstein;, hiç durmayan zihni ile Newton denklemleri ve Laplace dönüşümleri üzerinde kafa yorması sonucunda izafiyet olarak da bilinen özel görelilik kuramını bulmuştur. En büyük bilim insanları arasında yer alan Albert Einstein bu buluşu ile uzay, enerji ve yaşam konusunda yeni bir çağı başlatmıştır.