Kapat
facebook hesabi dondurma
Sosyal Medya 77 0

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur? (Adım Adım Anlatım)

Facebook hesabını dondurmak için hesabınıza giriş yaptıktan sonra birkaç adımda işlemi tamamlayabilirsiniz. Facebook hesabı dondurma adımları şöyledir:

  1. Facebook hesabınızda sağ en üst köşede yer alan aşağıya doğru ok simgesinin yer aldığı menüye tıklayınız.
  2. Bu bölümde alt kısımda yer alan “Ayarlar”’ kısmına tıklayınız.
  3. Sol tarafta yer alan kategorilerden ‘’Facebook Bilgilerin’’ menüsüne giriniz.
  4. Burada yer alan ‘’Dondurma ve Silme’’ seçeneğine giriş yapınız.
  5. Bu bölümde yer alan ‘’Hesabı Dondur’’u seçerek ‘’Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et’’e tıklayınız.
  6. Sonrasında gerekli onaylamaları yaparak hesabınızı dondurmuş olacaksınız.
facebook hesabi nasil dondurulur - Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur? (Adım Adım Anlatım)

facebook hesabi nasil dondurulur

Facebook Hesabımı Dondurduğumda Başkası Görebilir Mi?

Facebook hesabınızı dondurduktan sonra görülme ihtimali yoktur, aramalarda çıkmazsınız. Sadece siz Facebook’a giriş yaparak kendi profilinizi görebilirsiniz.

İNCELEYEBİLİRSİNİZ: Facebook ile nasıl iletişime geçilir?

Facebook Hesabımı Dondurduğumda Yorumlarım Görünür Mü?

Evet, Facebook hesabınızı dondurmanız durumunda yorumlarınız silinmez; yorum yaptığınız paylaşımların altında görülmeye devam eder.

Facebook Hesabımı Dondurduğumda Mesajlarım Silinir Mi?

Hayır, mesajlarınız silinmez. Facebook hesabı dondurma işlemini yaptığınızda arkadaşlarınızla Messenger üzerinden görüşmeyi sürdürebilirsiniz. Messenger görüşmelerinizde Facebook’ta son kullandığınız profil resminiz görülmeye devam edecektir.

Dondurulan Facebook Hesabı Nasıl Açılır?

Dondurulan Facebook hesabını açmak için hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir. Hesabınıza tanımlı olan mail ve cep telefonu numarası aktif değilse hesabınız tekrar aktif edilmez.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme adımlarına geçmeden önce şunları bilmelisiniz:

  • Silinen Facebook hesabı tekrar aktif edilemez.
  • Facebook’ta profilinizdeki fotoğraf, video ve yazılı paylaşımların tamamı tamamen silinecektir; tekrar ulaşamazsınız.
  • Dondurma işlemindeki gibi Messenger’ı kullanmanız mümkün değildir.
  • Facebook hesabınıza bağlı diğer sosyal medya hesaplarınızın da girişleri iptal olacaktır. Diğer sosyal medya hesaplarınıza Facebook girişini kullanarak giremezsiniz.
  • Arkadaşlarınızla olan mesajlaşmaların kayıtları sizin hesabınızdan silinecektir. Mesaj kayıtlarınıza arkadaşlarınızın hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Facebook hesabı dondurma adımlarına benzer şekilde silme işlemi de şöyledir:

  1. ‘’Ayarlar’’ ve sonrasında ‘’Facebook Bilgilerin’’ kısmına giriş yapınız.
  2. ‘’Dondurma ve Silme’’ bölümüne gidiniz.
  3. Burada yer alan ‘’Hesabı Sil’’i seçerek ‘’Hesabı Silme İşlemine Devam Et’’ seçeneğine tıklayınız.
  4. Facebook sizden şifrenizi isteyecektir. Şifrenizi girdikten sonra ‘’Devam’’a tıklayınız.
  5. Son olarak ‘’Hesabı Sil’’ seçeneği karşınıza gelecek, bunu da seçtikten sonra hesabınız tamamen silinecektir.

Facebook Silinen Hesap Kurtarılabilir Mi?

Evet, Facebook’ta silinen hesabınızı kurtarabilirsiniz; bunun için 30 gün süreniz bulunmaktadır. Facebook’ta silinen hesabınıza normal giriş bilgilerinizle 30 gün içerisinde giriş yapabilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra silme işleminizi iptal edebilirsiniz.

İNCELEYEBİLİRSİNİZ: Facebook otomatik oynatma nasıl kapatılır?

Facebook Dondurma ile Silme Arasındaki Farklar Nelerdir?

Facebook dondurma ile silme arasında kalıcılık durumuyla alakalı fark bulunmaktadır. Facebook hesabınızı dondurduğunuzda mesajlar, fotoğraflar, videolar, yazılı iletiler…vs hiçbiri kaybolmayacaktır; fakat silme işlemi yaparsanız tüm bilgileriniz silinmektedir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir